Tökéletes burgonyakrokett házilag: ezentúl mindenhez ezt eszem
Szerintem a krokett a köretek koronázatlan királya. Kívül ropogós, belül puha és omlós, nem is kell ennél jobb társ a húsok mellé. Most megmutatom, hogy készítheted el a tökéletes burgonyaropogóst, gyorsan és egyszerűen.
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 2 db tojássárgája
- 8 dkg finomliszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- só, bors (ízlés szerint)
- 3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A burgonyát megfőzzük (a héjában), majd összetörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és a borsot. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és kb. 2-3 cm-es rudakra vágjuk fel őket. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és már mehetnek is a forró olajba, hogy ínycsiklandozó aranybarnára süljenek. Ha elkészültek, akkor tálalhatunk is.
Jó étvágyat!
Még több krumpliért kattints a következő oldalra!