Teriyaki csirkszárnyak - A keleti ízek netovábbja
Ha keleti ízekre vágyunk, nem kell azonnal étterembe rohannunk, ha szeretünk a konyhában sürögni-forogni, érdemes megpróbálni otthon elkészíteni az ízletes fogásokat, például a teriyaki csirkeszárnyakat!
Hozzávalók
- 900 g csirkeszárny
- 1 ek sütőpor
- ½ tk só
A szószhoz
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek édes rizsbor
- 1/3 csésze méz
- 1 tk reszelt friss gyömbér
- 2 ek kukoricakeményítő
Elkészítés
A sóval és a sütőporral szórjuk be a csirkeszárnyakat, majd 230 fokra előmelegített sütőben egy sütőpapírral borított tepsiben süssük ropogósra. Közben készítsük el a szószt: a hozzávalókat a kukoricakeményítő kivételével keverjük el 120 ml vízzel. Kevergetés mellett 3-4 perc alatt főzzük össze, majd adjuk hozzá a vízzel (kb. 60 ml) elkevert kukoricakeményítőt. Keverjük el és még 3-5 percig főzzük. Ha elkészült a szósz, öntsük rá a megsült csirkeszárnyakra és rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!