Stefánia vagdalt recept
Még húsvétról maradt pár főtt tojás, de már nem tudod, hogy mit kezdj velük? Akkor íme egy jó recept!
Hozzávalók
- 24 dkg sertéshúst
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1-2 kk petrezselyemzöld
- 1-2 db tojás
- 2 db főtt tojás
- 2 szelet kukoricakenyér
- 2 kk olaj
- só
- 1 kk őrölt bors
Elkészítés
A lemosott sertéshúst ledaráljuk, majd hozzákeverjük a nyers tojást, a beáztatott és kinyomkodott kukoricakenyeret, sót és az olaj felén megfonnyasztott vöröshagymát, őrölt borsot, petrezselymet. Ezután a masszát jól összedolgozzuk, majd a keményre főtt és megtisztított tojásokat a henger alakúra formált húsmasszába tesszük. Ezután az olajjal kikent peremes sütőlemezre helyezzük, vízzel és olajjal megkenjük, meglocsoljuk és megsütjük. A sütéshez a közepes erősség a legmegfelelőbb. A húst sütés közben a levével locsolgatjuk, hogy ki ne száradjon.
Ezt is ajánljuk: "Fogyós" fasírt - Katt ide!