Spárgás fasírt - Recept
Kombináljuk a hagyományos fasírtot a spárgával! A végeredmény elképesztően finom lesz. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 40 dkg darált sertéshús
- 10 dkg zöld spárga
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 2 ek cukor
- 1 tojás
- só, bors
Elkészítés
Tisztítsuk meg a spárgát, a fás részeit törjük le, majd citromos-cukros forró vízbe dobjuk bele néhány percre. Ezt követően vegyük ki, csöpögtessük le, majd ha kihűlt, aprítsuk fel. A darált húst keverjük össze a felaprított hagymával, a felkockázott főtt tojással, a spárgával és az összetört fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd gyúrjunk belőle kissé ellapított gombócokat. Serpenyőben süssük ki és sült krumplival, valamint zöldségekkel tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!