Sörkifli - Recept
A házi készítésű sörkiflinek egyszerűen nincs párja! Ha kíváncsi vagy az elkészítési módjára, olvasd el a következő receptet!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3,5 tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 1 ek só
- 1 kk cukor
Elkészítés
A cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt. Közben a sóval összekevert lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd adjuk hozzá az élesztős tejet, majd az olajat. Dagasszunk belőle tésztát, majd hagyjuk, hadd keljen meg. Ha nagyjából kétszer akkorára megdagadt, borítsuk ki egy liszttel megszórt nyújtódeszkára. Nyújtsuk ki, míg egy nagyjából 50-60 centiméter átmérőjű kört nem kapunk. Vágjuk fel 12 körcikkre, amelyeket aztán tekerjünk fel úgy, hogy kifli formákká váljanak. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a kifliket. Itt kelesszük tovább őket nagyjából ¾ óráig, vizezzük be a tetejüket és szórjuk meg sóval, szezám- vagy hántolt napraforgómaggal. 200 fokon 20 percig süssük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!