Izgalmas téli vacsoraötlet: Sajtos rakott kelbimbó
A kelbimbó sok konyhában igazi mumus a mai napig, pedig rengeteg finom ételt készíthetünk belőle. Ez a recept köretként vagy egy könnyed vacsoraként is megállja a helyet.
Sajtos rakott kelbimbó - Hozzávalók
- 450 g kelbimbó
- só, bors ízlés szerint
- ½ tk szárított chili pehely
- ½ csésze tejszín
- ¼ csésze reszelt cheddar sajt
- ¼ csésze reszelt füstölt sajt
- ½ csésze zsemlemorzsa
- 2 ek vaj
- olaj
Elkészítés
A kelbimbót tisztítsuk meg, vágjuk ketté és forró vízben főzzük meg. Ha lecsepegtettük, sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a chili pelyhet. Helyezzük a kelbimbókat egy kiolajozott tepsibe és öntsük rá a tejszínt. Egy tálban keverjük el a lereszelt sajtokat, a zsemlemorzsát és az olvasztott vajat, majd az egészet oszlassuk el a kelbimbók tetején. 230 fokos sütőben 20 perc alatt süssük készre.