Ropogós, irdalt keszeg - Friss kenyérrel legyőzhetetlen

A friss magyar hal simán lekörözi a bolti lazacot, ha egy kicsit odafigyelünk rá. Az olyan szálkás állat, mint a keszeg pedig egyenesen megdicsőül egy kis irdalás és paprikás liszt segítségével. Ezt a receptet mindenkinek muszáj kipróbálnia.
Hozzávalók
- 4 kibelezett keszeg
- olaj
- 1 bögre liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors
Elkészítés
A keszeg nagyon szálkás, ezért az előkészítés fontos része, hogy alaposan irdaljuk be. Ez azt jelenti, hogy a kopoltyúja mögötti oldalrészén a halnak nagyon sűrűn ejtsünk bemetszéseket ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át, mert akkor a hal sütés közben szét fog esni. Alaposan sózzuk, borsozzuk, a vágatokba is kerüljön belőle, majd 1 órát pihentessük a hűtőben. Hevítsünk bő olajat, és keverjünk el 1 bögrényi lisztben 1 evőkanál őrölt pirospaprikát. Ebben hempergessük meg a halat, kívül-belül, majd 3 perc alatt süssük készre az oldalait. Citrommal és kenyérrel tálaljuk.