Retró édesség, pont úgy, ahogyan a nagyi csinálta: Rácsos baracklekváros sütemény
Ha elkezded enni, nem fogod tudni abbahagyni!
Rácsos baracklekváros sütemény
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 üveg baracklekvár (a kenéshez)
- 1 ek zsír
- 1 cs sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jó alaposan összegyúrjuk, és körülbelül egy órán át hideg helyen pihentetjük. A tészta 1/3 részét eltesszük, a többit nagyjából 0,5 centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük. A lekvárt egyenletesen eloszlatjuk az alapon, a maradék tésztát pedig szintén 0,5 centiméter vastagra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük, ha pedig kihűlt, felszeleteljük.