Prosecco zselé sárgadinnyével
Estére várod a barátaidat, de nem tudod, mivel fogadd őket? A sárgadinnyés prosecco zselé ínycsiklandó és könnyű finomság, ami garantáltan sikert fog aratni, és feldobja a vendégeket. Vigyázz, csak csínján az alkohollal!
Hozzávalók
- 8 lap zselatin
- 2 evőkanál bodzaszörp
- 20 dkg cukor
- 7 dl prosecco
- 1 sárgadinnye
Elkészítés
A proseccot melegítsük össze a cukorral, majd keverjük bele a bodzaszörpöt is. Közben áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat, majd amikor felpuhultak, facsarjuk ki alaposan, és keverjük a cukros proseccohóz. Hagyjuk benne felolvadni, végül töltsük bele pezsgős poharakba. Fagylaltszedő kanállal vájjunk kis darabokat a dinnyéből, amiket dobáljunk bele a zselatinos proseccoba, és tegyük be a poharakat a hűtőbe. Hidegen, megdermedve tálaljuk.
Kóstold meg a házilag elkészített Baileyst is!