Pingvin szelet
Könnyed, gyorsan elkészíthető sütemény, amely színeiben a pingvinekre emlékezteti az embert. Talán nem véletlen a neve sem, pingvin szelet.
Hozzávalók
A mázhoz:
- 35 dkg étcsokoládé
- 10 dkg margarin
- 1,5 dl tej
A rátéthez:
- 3dl tej
- 5 dl tejszín
- 10 g tortazselé
A piskótához:
- 6 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 16 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál víz
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét pedig krémesre keverjük. Ezután összekeverjük a fehérjehabot a sárgájakrémmel, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. Óvatosan összekeverjük. Ezután belerakjuk egy margarinal kikent és belisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben 190 fokon, 15-20 percig sütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk.
Ezután elkészítjük a zselatint. A mázhoz a margarint, a tejet és a csokoládét lassan felmelegítjük amíg el nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a gázról. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a zselatinos tejet. Néhány percig kevergetjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk és rákenjük a krém felét. Ráöntjük a csokoládémáz háromnegyedét és rákenjük a krém másik felét. Betakarjuk a piskóta felső részével. Végül a tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát, berakjuk a hűtőbe, majd felszeleteljük.
Isteni süteményt kapunk! Igazi vendégváró finomság! Kóstold meg csokis sütemény receptünket is!