Párolt lilakáposzta, a tökéletes köret - Recept
Szárnyasok mellé, tökéletes köret lehet a lilakáposzta, de valójában majdnem bármihez fogyaszthatjuk. Lássuk, hogy készíthetjük el!
Hozzávalók
- 1 közepes fej lilakáposzta
- 2 fej lilahagyma
- 1 dl vörösbor
- 4 ek. cukor
- ecet
- só
- kömény
- egy kevés olaj
Elkészítés
A megtisztított káposztát és lilahagymát felcsíkozzuk. A káposztát megsózzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Olajat öntünk egy fazékba, és a cukor karamellizálása után a káposztát és a lilahagymát is belekeverjük. Sózzuk, beleszórjuk a köményt, és hozzáadunk 3 evőkanál ecetet. Végül jöhet bele a vörösbor. Ezután jól elkeverjük, és lassú tűzön, fedő alatt nagyjából 45 perc alatt puhára pároljuk. Néha-néha keverjük meg! Sültek mellé köretként tálaljuk!
Ha szívesen kipróbálod a receptet, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!