Parmezános rántott karfiol - Ellenállhatatlan finomság
Egyszerűen nem tudunk ellenállni a karfiolos finomságoknak! Ezúttal a parmezános-rántott verziót készíthetjük el. Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók
- 1 karfiol
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 5-10 dkg reszelt parmezán sajt
- csipet só
- 2 tojás
A mártáshoz
- 2 ek ketchup
- 2 ek majonéz
- fél ek méz
Elkészítés
Keverjük el a mártás hozzávalóit, majd tegyük hűtőbe. 200 fokra melegítsük elő a sütőt, közben a sajtot reszeljük le egy lapos tálba, keverjük el a zsemlemorzsával, sózzuk meg, egy másik tálban pedig verjük fel a tojásokat. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira, majd ezeket forgassuk bele a felvert tojásba, majd hempergessük meg a sajtos-zsemlemorzsás keverékben. Ismételjük meg ezt a lépést, hogy két réteg bunda legyen a karfiolokon. Tegyük egy tepsibe, majd 10 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!