Parmezános rakott cukkini - Húsmentes finomság
Rakott cukkini hús nélkül? Igen! A következő fogás a vegetáriánusok kedvence lehet, de köretként a húsimádók is fogyaszthatják.
Hozzávalók
- 900 g cukkini
- só és bors ízlés szerint
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 1 csésze zsemlemorzsa
- ⅓ csésze reszelt parmezán
A paradicsomszószhoz
- 2 piros kaliforniai paprika
- 2 paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- ¼ csésze friss bazsalikom
- 2 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A cukkiniket mossuk meg és vágjuk vékony karikákra. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 220 fokon süssük 10 percig. Tegyük félre és közben készítsük el a szószt. A felaprított paradicsomot és paprikát tegyük bele egy edénybe és öntsük fel fél csésze vízzel. Szórjuk meg sóval és borssal, majd lefedve, néha megkeverve közepes lángon főzzük 25 percig. Ezután adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot, a vajat és az olívaolajat. Ha kihűlt, turmixoljuk össze. A zsemlemorzsát keverjük el a reszelt parmezán 1/3-ával, 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal. Ezután keressünk egy hőálló tálat, az aljára tegyünk egy kicsit a szószból. Erre szórjunk egy kis parmezánt, majd a cukkini 1/3-át. Ezeket rétegezve töltsük fel a tálat, a tetejét pedig fedje a zsemlemorzsás keverék. Süssük az egészet 25 percig, ekkorra szép barna lesz a teteje.