Olasz lecsó recept - Még a magyar változatnál is finomabb?
Ennél az olasz lecsónál nem is létezik finomabb nyári reggeli! De ha kedveljük a hasonló ételeket, akár ebédre is elkészíthetjük a családnak.
Hozzávalók
- 12 db koktélparadicsom
- 2 piros pritaminpaprika
- 2 sárga pritaminpaprika
- 2 zöld pritaminpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek balzsamecet
- 3 ek olívaolaj
- 1 nagy lilahagyma
- friss bazsalikomlevél
- só, bors
- parmezán
Elkészítés
A paprikákat tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra és egy serpenyőben forró olajon, lefedve és néha megkeverve pároljuk puhára. Ekkor adjuk hozzá a felaprított lilahagymát és még 20 percig együtt pároljuk. Ezt követően szórjuk bele a zúzott fokhagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat és immár fedő nélkül főzzük tovább pár percig. Öntsük fel a balzsamecettel és kavargassuk folyamatosan. Sóval, borssal ízesítsük, majd tálalás előtt szórjuk meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!