Nyári uborkasaláta joghurttal és zöldfűszerekkel - Könnyed fogás percek alatt
Szereted az uborkasalátát? Akkor próbáld ki a következő receptet, így még biztosan nem csináltad! A joghurt és a zöldfűszerek igazán különlegessé teszik.
Hozzávalók
- 1/2 citrom leve
- 1 fej lilahagyma
- 3 ek friss, aprított snidling
- 3 szál menta
- 3 ek friss kapor
- 1 ek vörös borecet
- 1 ek olívaolaj
- 1/3 csésze görög joghurt
- 2 nagy uborka
Elkészítés
Az uborkát mossuk meg és gyaluljuk le. Kissé nyomkodjuk ki és öntsük le róla a felesleges folyadékot. Tegyük bele aprítógépbe a citromlevet, a görög joghurtot, a snidlinget, a mentát, a kaprot, a vörös borecetet és az olívaolajat. Készítsünk krémet belőle. Az uborkát tegyük bele egy salátás tálba, karikázzuk rá a lilahagymát és öntsük rá az öntetet. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.