Nizzai burgonyasaláta - Laktató és egészséges fogás
Cikkünkben ezúttal egy laktató és finom fogást mutatunk be, amelyet ebédre vagy akár vacsorára is elkészíthetünk. Íme, a nizzai burgonyasaláta!
Hozzávalók
- 4 nagyobb burgonya
- fél csésze zöldbab
- 2 tojás
- 1 mogyoróhagyma
- negyed csésze olívabogyó
- 1 citrom
- 3 ek olívaolaj
- negyed csésze mustár
- negyed tk só
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben negyed óra alatt főzzük meg. Adjuk hozzá a megtisztított és 2 cm hosszúra vágott zöldbabot, főzzük további 2 percig. Ezt követően csepegtessük le, majd tegyük át egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a felkockázott főtt tojást, a felaprított mogyoróhagymát és a felszeletelt olívabogyót. Készítsük el az öntetet: egy kis tálkában keverjük el a citrom levét a mustárral, az olívaolajjal és a sóval. Öntsük rá a salátára, keverjük össze és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!