Narancsos-fahéjas sütiszeletek
A karácsonyi édességözön után jól fog esni ez a friss és kevésbé édeskés finomság.
Hozzávalók
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 150 ml olaj
- 150 ml hígított narancslé
- 4 tojás
A krémhez:
- 45 dkg Mascarpone sajt
- 30 dkg tejföl
- 4-5 evőkanál cukor
- 25 dkg tejszín
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekeverjük, kivajazott tepsibe öntjük, majd megsütjük. Mialatt kihűl, a mascarpone sajtot összekeverjük a tejföllel, majd ehhez hozzáadunk 3-4 evőkanál cukrot. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt, majd a fahéjat és a maradék cukrot. Ezt a krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk, majd a tetejét megszórjuk fahéjjal.