Mexikói pörkölt - A magyarok kedvenc étele másképp
Ez az étel sokkal ízletesebb, mint egy natúr, klasszikus pörkölt. Bár a hozzávalók tekintetében csak zöldségek terén van változás, mi mégis sokkal jobban szeretjük.
Hozzávalók
- 200 g kukoricakonzerv
- 200 g zöldborsókonzerv
- 200 g sárgarépa konzerv
- 1 kg sertéskaraj kockázva
- 2 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- olaj
- ételízesítő
- bors
- pirospaprika
Elkészítés
A hagymát az apróra vágás után dinszteljük meg az olajon, majd adjuk hozzá a pirospaprikát és a kockákra vágott paradicsomot. Ha szétfőtt a paradicsom beletehetjük konzerv zöldségeket és a húst. Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Közben jöhetnek a fűszerek is. Addig pároljuk, amíg meg nem puhul a hús.
Melegen tálaljuk.