Kukoricakrémleves: Egy laktató első fogás 10 perc alatt
Melegen és langyosan is isteni.
Kukoricakrémleves
Hozzávalók:
- 2 doboz konzerv kukorica
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk egy fazékban, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Ezután mehet bele a kukorica, amit hirtelen megfuttatunk, majd felöntünk annyi vízzel, amilyen sűrű levest szeretnénk végeredményként. Sózzuk, borsozzuk, majd forrástól számított 8-10 percig főzzük. A végén belecsorgatjuk a tejszínt is, amivel még további 3 percig főzzük. Egy merőkanálnyi kukoricát kiszedünk a levesből, a többit összeturmixoljuk. Ezután visszatesszük az egész kukoricaszemeket, és már tálalhatjuk is, ízlés szerint reszelt sajttal, friss petrezselyemzölddel vagy épp metélőhagymával.