Különleges desszert - Csokoládés madártej
A madártej sokunk kedvence. A következő recept pedig ötvözi a csokoládét és a madártejet, ami egy szuper párosításnak bizonyul.
Hozzávalók:
- 1l tej
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg 70%-os csokoládé
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- só
- csokireszelék a díszítéshez
Elkészítés:
A tejet tegyük fel melegedni. Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjékből csipet sóval és a cukor felével verjünk kemény habot. Miután a tej felforrt, a tűzhelyet állítsuk alacsony fokozatra, és egy kanállal szaggassunk bele habgaluskákat a felvert fehérjéből. Egy-egy adagot 5 percig főzzünk, félidőben megfordítva a galuskákat, majd szűrőkanállal szedjük egy tányérra. A „mártáshoz” forraljuk fel újra a tejet, majd szórjuk bele a darabokra tört csokit, és folyamatosan kevergetve olvasszuk fel. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a csokis tejet. Töltsük vissza a lábasba, és folyamatos kevergetés mellett kis fokozaton sűrítsük be.