Különleges cukkini tekercs – Mexikói töltelékkel
Különleges, zöldséges étel.
Cukkini tekercs - Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- ½ vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv fekete bab
- 1 konzerv kukorica
- 1 csésze enchilada szósz
- ½ lime
- 1 tk só
- 1 tk római kömény
- 1 tk chili por
- 4 db cukkini
- sajt
Elkészítés
Önts olívaolajat egy nagy serpenyőbe, szórd bele a hagymát, fokhagymát, a fekete babot és a kukoricát. Öntsd rá az enchidala szószt, csavard rá a lime-ot, szórd meg sóval, köménnyel, chili porral, keverd össze és főzd meg. Míg a töltelék rotyog, a cukkiniket szeld hajszálvékony szeletekre. Ha a szósz készen van, készítheted a tekercseket. Egy tekercshez 4 cukkiniszeletet tegyél szorosan egymás mellé, az egyik szélére tegyél a szószból egy fakanálnyit, és óvatosan tekerd fel. Ha az összes tekercs elkészült, tedd őket egy tepsibe vagy tálba, tegyél a tetejükre enchilada szószt, szórd meg őket reszelt sajttal, és süsd a sütőben 190°C-on 15 percig. Ha elkészült már fogyaszthatod is. Tálaláskor tejfölt és petrezselymet is tehetsz a tetejére, hogy fokozd az ízeket. Ha valahol megakadnál, itt egy videó az elkészítéséről: