Krémes kukoricaleves a rohanós hétköznapokra
Nagyon kevesen készítenek otthon kukoricalevest, pedig igazán nem nagy fáradtság és az eredmény is isteni finom.
Kukoricakrémleves - Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 1 konzerv kukorica
- 5 dkg vaj
- 20 dkg tejszín
- 2 dkg só
- Fél csomag petrezselyem zöldje
- 2 darab tojássárgája
Elkészítés:
A kukoricalisztet kicsit megpirítjuk a vajban, majd apróra vágott petrezselyem zöldet szórunk rá. Felengedjük megfelelő mennyiségű húslevessel és a tejszínnel, majd a kukoricát a konzerv levével együtt felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 15-20 percig főzzük. A tűzhelyről levéve a tojások sárgáját belekeverve dúsítjuk. Pirítóssal, sajttal tálaljuk.