Klasszikus madártej egy kis extrával, amitől tökéletes lesz
Ha a megszokott madártejet feldobjuk egy kis karamellel, egyszerűen nincs olyan ember a Földön, aki nemet tudna mondani ennek az édes csábításnak.
Madártej - Hozzávalók
- 10 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 1 l tej
- 1 vaníliarúd
- cukor - a karamellhez
A gombócokhoz
- 15 dkg cukor
- 3 tojásfehérje
- 1 l tej
Elkészítés
A tejet kezdjük el főzni a fele cukorral és a vaníliarúddal. Közben a cukor másik felét, a tojássárgáját és 2 kanál hideg tejet egy botmixer segítségével habosítsunk fel. A felforrt tejet vegyük le a tűzről, vegyük ki belőle a vaníliarudat, kaparjuk ki a magjait a tejbe, a többi részét eldobhatjuk. A tojássárgás masszát öntsük bele a tejbe, majd tegyük vissza kb. 5 percre a tűzhelyre. Ezután hagyjuk, hadd hűljön ki. A gombócokhoz a tejet a fehérjével és a cukorral tegyük fel főni. Kevergessük, majd ha teljesen elolvadt a cukor, vegyük le a tűzről, botmixerrel pedig verjük kemény habbá. Kanalakkal szaggassunk belőle gombócokat és tegyük az előbb elkészített édes tejbe. Amíg lehűl a cukrot karamellizáljuk és csurgassuk az elkészült desszert tetejére.