Kiss Ramóna ünnepi desszertje - Szexi pohárkrém
A Barátok közt sztárja, Kiss Ramóna minden karácsonykor elkészíti ezt a pofonegyszerű, de annál finomabb desszertet. A receptet a Story magazinban találtuk, és most megosztjuk veled is!
Hozzávalók
- 2 pohár tejföl
- 1 zacskó morzsolható keksz
- 1 doboz mirelit piros bogyós gyümölcs
- porcukor
Elkészítés
A tejfölt kikeverem porcukorral. Én nagyon édesen szeretem, de általában a fele-fele arány az alap. A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztom és lecsepegtetem, a kekszet összemorzsolom. Ez utóbbi is lehet bármilyen, zab-, sima, kakaós. Ezután megtöltöm a poharak alját a cukros tejföllel. Erre a csíkra jön a morzsolt keksz, majd a lecsöpögtetett gyümölcs. Ezt a hármast addig ismétlem, amíg megtelik a pohár. A csíkos csodákat pár órára hűtőbe teszem. A tejfölbe lehet egy kis túrót keverni, attól még krémesebb lesz a keverék, vagy a kekszet is meg lehet locsolni likőrrel.
"A poharak igazán szexin mutatnak az asztalon" - teszi hozzá Ramóna.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!