Tényleg mérgező a kicsírázott krumpli? Itt a válasz, hogy megeheted-e vagy sem
Ideje pontot tenni az ügy végére, és egyszer s mindenkorra tisztázni, okozhat-e megbetegedéseket a kirügyezett vagy zöld burgonya.
Csak szóbeszéd az egész?
Mindenkivel előfordult már, hogy a nagybevásárlások alkalmával kicsit többet vettünk bizonyos dolgokból a kelleténél, mondván „betárazunk belőle, hogy legyen”, hiszen úgy is „jó lesz az még valamire”. A burgonyával könnyedén túlzásba lehet esni, hiszen általában nagy kiszerelésbe vásárolunk belőle, és egyszerre csak keveset használunk fel az ételek elkészítéséhez, a többi pedig a spájzban várja azt a napot, amikor újra elővesszük a sötétből egy ízletes fogáshoz. Ilyenkor azonban gyakran szembesülhetünk azzal a problémával, hogy a krumpli már kicsírázott, sokan pedig tartanak attól, hogy a kirügyezett burgonya egészségügyi gondokat okozhat. De vajon mennyi igaz a szóbeszédből? Tényleg van mitől tartanunk? Cikkünkből kiderül!