Készíts ropogós csirkecombot
A ropogósra sült csirkecomb nem csupán finom, hanem rendkívül egyszerű az elkészítése is. Próbáld ki, nem fogsz benne csalódni!
Hozzávalók
- kb. 1 kg csirkecomb
- olaj
- pár gerezd fokhagyma
Elkészítés
Kb. 20 percre beáztatjuk a combokat, majd megtisztítjuk. A tepsi aljába annyi olajat öntünk, hogy belepje az alját. Bőrével felfelé rakjuk bele a combokat a tepsibe. Mindegyiket beszórjuk sóval és akár egy kevés ételízesítővel. Megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megszórjuk, illetve hozzádobjuk a fokhagymákat. Ezután meglocsoljuk kb. 1 pohár vízzel. A tepsi tetejére alufóliát rakunk, úgy hogy a fényes oldala lefelé néz. Sütőben teljes gázon kb. 40 percig sütjük, ezután ha puhák, megfordítjuk a combokat, hogy a bőrük nézzen felfelé. Ezután alufólia nélkül még további 30 percre visszarakjuk a sütőbe, addig, amíg szépen megpirulnak.
Fotók: kostenlosewallpaper.com