Joghurtos baracktorta
Egy finom torta mindig jól jön, hiszen nem csupán finom, de ha rossz napunk volt, akkor képes jobb kedvre deríteni minket. Ez a torta pedig végképp jótékony hatással lesz ránk.
Hozzávalók
A piskótához:
- 7 db tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 3 dkg őszibarack
A krémhez:
- 20 dkg joghurt
- 20 dkg őszibarack
- 10 dkg cukor
- 3 dkg vaníliás cukor
- 2 cl barackpálinka
- 20 dkg hideg pudingpor
- 80 dkg tejszínhab
- 3 dl tejszín
Elkészítés
Tojásokat kettéválasztjuk és cukorral habbá verjük őket. A barackot apróra vágjuk, lisztbe keverjük. Összekeverjük a tojásokat a liszttel. Az így kapott masszát egy tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, 30-35 perc alatt elkészül.
A barackot felkockázzuk. A barackpálinkát, cukrot, vaníliás cukrot hozzáadjuk. A pudingport a joghurttal, a tejszínnel simára keverjük. Belekeverjük a barackos elegyet. Tejszínhabbal lazítjuk.(20dkg tejszínhab a díszítéshez).
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, a krémet beletöltjük. 20dkg tejszínhabbal és barack szeletekkel díszítjük.
Kóstold meg a diós Mozart tortát is!