Húsvéti fűszerkéregben sült bárányborda - Meghálálja a törődést
Ahhoz, hogy friss fűszernövényekkel feltuningolt báránybordát készítsünk a családnak, nem kell sztárszakácsnak lennünk. Ezzel a recepttel mindenkit el fogsz kápráztatni.
Hozzávalók
- 1 kg nagyon fiatal bárányborda
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 nagy csokor friss rozmaring
- 1 nagy csokor friss zsálya
- só,bors
Elkészítés
A báránybordát mossuk meg, majd óvatos mozdulatokkal, egy éles kés segítségével távolítsuk el a faggyús részeket a húsról. A csontot is tisztítsuk meg alaposan, hogy a sütés végére szép legyen. A friss zöldfűszereket az olívaolajjal egy robotgép segítségével aprítsuk 4-5 percig, ameddig egy sűrű krémes masszát nem kapunk belőlük. A húst sózzuk, borsozzuk, majd terítsük be a zöldfűszeres krémmel és minimum 4 órát hagyjuk pácolódni. A sütőt kezdetben 180 fokra melegítsük elő, a bepácolt bordát olyan tepsibe tegyük, aminek van az alján rács, hogy a hő mindenhol körbejárhassa a húst. 180 fokon süssük a húst 10 percig, majd 130 fokra visszavéve a hőmérsékletet további 20 percig sütjük, hogy szaftos maradjon. A sütőből kivéve 5 percet pihentessük, hogy a felvágáskor ne folyjon ki belőle a lé. Bordánként szeleteljük fel és tálaljuk.