Hasselback burgonya - Recept

Ez a finomság arról a stockholmi étteremről kapta a nevét, amelyben először készítették el. Ez már több mint 70 éve volt, ám azóta is töretlenül imádják Európában. Kipróbálnád? Receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el!
Hozzávalók
- 1 db burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 teáskanál olívaolaj
- két csipet só
- 1 evőkanál parmezán
Elkészítés
Válassz egy közepes méretű, szabályos, ovális burgonyát. Kb. 2mm-es távolságra vagdosd be úgy, hogy egyforma mélyek legyenek a bevágások. Egy kis tálban keverd össze az áttört fokhagymát, az olajat, add hozzá a sót és a parmezánt. Locsold meg a krumplit vele, hogy minden szelet közé csurogjon belőle. Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 50 perc alatt süssük készre. Snidlinggel, vagy sajttal is megszórható, de tejfölös szósszal is isteni akár köretként, akár főételként tálalva.
Ezt is ajánljuk: Káposztasaláta, ahogyan az amerikaiak szeretik