Hamis carbonara baconnel és kelbimbóval - Turbózd fel az eredetit!
Szereted az olasz carbonara spagettit, de már olyan sokszor elkészítetted, hogy meg is untad? Turbózd fel egy kicsit! Hogy hogyan? Mutatunk hozzá egy izgalmas receptet!
Hozzávalók
- 12 szelet apróra vágott bacon
- 2 csésze kelbimbó
- 1/2 tk fekete bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g bucatini tészta
- 3 tojás
- 1,5 csésze frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítés
A felaprított szalonnát süssük ki, a tésztát pedig főzzük meg. A serpenyőből tegyük át a szalonnát egy papírtörlővel kibélelt tányérra, a szalonna zsírjának a felét tegyük félre és csak a másik fele maradjon benne. Erre tegyük a megtisztított, durvára vágott és borssal megszórt kelbimbót. Kevergetve pároljuk 6-8 percig, ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Keverjük el, majd egy perc múlva az egészet öntsük ki egy tálba. A tojást verjük fel és keverjük hozzá a reszelt parmezánt. A szalonnát tegyük vissza a serpenyőbe, ehhez pedig adjuk hozzá a tésztát. Alacsony lángon forgassuk össze, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tojásos keveréket. Keverjük el, majd adjuk hozzá a félretett kelbimbóhoz. Forgassuk össze és azonnal tálaljuk.