5 jel, ami arra utal, veszélyes lehet megenned a vásárolt halat!
Érdemes csak friss állapotban fogyasztani ezt az élelmiszert, különben nagy gondokat is okozhat – ezt az 5 jelet mindenképp vedd észre, mielőtt nekiállnál az ízletes fogások elkészítésének!
Hal: az egyik legértékesebb és legegészségesebb alapanyag
A különböző halfélék sokféle tápanyagot tartalmaznak, köztük magas mennyiségű D- és B12-vitamint, omega-3 zsírsavakat, jódot, vasat, niacint és még számos egyéb olyan alkotóelemet, amelyek jótékony hatást gyakorolnak szervezetünkre. Víztartalmuk is jelentősen magas, egyes típusoknál ez az érték akár a 80%-ot is elérheti, az olajos húsú halak pedig rengeteg energiát adnak – ilyen például a lazac vagy a hering. A halfogyasztás hozzájárul a megfelelő izomépítéshez és immunrendszer működéshez, valamint a szív- és érrendszeri betegségek csökkentéséhez. Egy szó, mint száz, a hal rendkívül egészséges élelmiszer, és mindenképpen jót teszünk azzal, ha gyakran fogyasztunk belőle. Az azonban nagyon fontos, hogy kizárólag jó minőségű, friss árut vásároljunk, ugyanis a nem megfelelő hal komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. 5 szempontot mindenképpen érdemes figyelembe venni, mielőtt nekilátnánk a lakomához – a következő oldalon mutatjuk, melyek ezek!