Gyömbéres kávé - Recept
A kávékedvelők már nem elégednek meg egy sima eszpresszóval, hanem vágynak a különlegességekre, mint például erre a gyömbéres finomságra.
Hozzávalók
- 1 db friss gyömbér
- 1 db narancs
- 4 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 2 db csillagánizs
- 100 g cukor
- 70 g tejszín
- 400 ml forró, erős eszpresszó
- pisztácia a díszítéshez
Elkészítés
A gyömbért tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A narancs héjából egy teáskanálnyit reszeljünk le, a levét pedig préseljük ki. A gyömbért, a narancshéj felét, a többi fűszert, és a cukrot alacsony hőmérsékleten karamellizáljuk, majd öntsük fel 100 ml vízzel, és 15 percig főzzük. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt verjük keményre. A szirup felét szűrön keresztül töltsük két csészébe, aztán a forró kávéval öntsük fel. A tetejére halmozzunk tejszínt, és locsoljuk meg a maradék sziruppal. Díszíthetjük aprított pisztáciával vagy narancshéjjal.