Mennyei guacamole grillezett avokádóból - Kinti sütögetéskor ezt ne hagyd ki!

Szeretnéd kihasználni a jó időt? Épp grillezéshez készülődtök a családdal? Akkor mutatunk neked egy szuper receptet, amivel mindenféle grillételt feldobhatsz! De vigyázz, kicsik-nagyok egyaránt imádni fogják, így pár pillanat alatt el is fog fogyni!

Hozzávalók

  • 4 érett avokádó
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1,5 ek olaj
  • 1 jalapeno
  • 2 lime leve
  • ½ tk zúzott fokhagyma
  • ½ tk só
  • ½ tk chilipor
  • 1 közepes paradicsom
  • ¼ csésze friss koriander

Elkészítés

Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk ketté és szedjük ki a magját. A hagymát szintén vágjuk ketté és az avokádóval együtt locsoljuk meg olajjal. Tegyük rá a grillrácsra, és süssük 4-5 percig mindkét oldalukat. Ezt követően vegyük le a rácsról, hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént, kockázzuk fel a hagymát, az avokádót pedig törjük össze egy villával. Egy tálba tegyük bele mindkettőt, majd adjuk hozzá a felaprított jalapenót, paradicsomot, koriandert, valamint a lime levét, a zúzott fokhagymát, a sót és a chiliport. Keverjük jól össze és fogyasszuk mártogatósként grillezett húsokkal.

Fotó: nicolaieats.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
A tét most már a legjobb négy közé jutás volt, ám sajnos egy hírességnek és profi partnerének el kellett köszönnie a műsortól az adás végén.
Lifestyle
Spórolj időt és pénzt, miközben elkerülöd az élelmiszer-pazarlást!
Sztárok
Helen Mirrennek fontos, illetve követendő meglátásai vannak az arcápolással kapcsolatban, melyek bármilyen életkorú hölgy számára hasznosak lehetnek.
Sztárok
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Cher elképesztő múltbeli történetet mesélt, ami őt magát is meglepetésként érte.
Lifestyle
Az, hogy mit örökölünk az édesanyánktól vagy az édesapánktól, sokszor láthatatlan genetikai folyamatokon múlik, amelyek életünk minden aspektusát befolyásolják. Bár sok tulajdonság és jellemző a...
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.