Görögdinnyés bazsalikomos Margarita
A Margarita koktél és a görögdinnye szinte egyet jelent a nyárral, így nem meglepő, hogy a két finomságot ötvözhetjük. Ha igazán jeges finomságra vágysz próbáld ki ezt a koktélt!
Hozzávalók:
3 kg görögdinnye
4 teáskanál cukor
1 csésze silver tequila
egy marék bazsalikom levél
4 evőkanálnyi Triple Sec
6 csészényi jégkocka
Elkészítés:
A megtisztított görögdinnyéből körülbelül 24 nagyobb jégkockányit vágjunk, majd egy sütőlappal bélelt tepsiben tegyük be a fagyasztóba legalább 1 órára. A görögdinnye többi részét és a cukrot pürésítsük simára egy turmixgépben. A bazsalikom levelek nagy részét törjük össze egy fakanállal vagy zúzzuk kicsit össze mozsárban, majd engedjük fel a tequilával és a Triple Sec-kel, s ezt adjuk a dinnyeturmixhoz és keverjük össze jó alaposan. A jégkockákat zúzzuk apróra, majd egy shakerben rázzuk össze a dinnyés Margaritával, amit szűrön keresztül engedjünk a pár dinnyejégkockával töltött pohárba, majd díszítsük egy kevés bazsalikommal.