Fokhagymás-sajtos karfiolpüré - Hihetetlenül finom köret variáció
Annyira finom és egyszerű köret, mégis sokan még életükben nem kóstolták. Hát épp itt az ideje, hogy egy kis változatosságot vigyünk a megszokott receptek közzé, kezdve ezzel a mennyei karfiolpürével.
Fokhagymás-sajtos karfiolpüré - Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1/3 csésze extra szűz olívaolaj
- 1/3 csésze tejszín
- 1/3 csésze reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés
A karfiolt tisztítsuk meg és törjük kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a meghámozott fokhagymával együtt tegyük bele alufóliába és így süssük meg 180 fokos sütőben 40 perc alatt. Ezt követően tegyük bele egy tálba és törjük össze. Adjuk hozzá az olívaolajat, a tejszínt, a sajtot és ízlés szerint még sót és borsot. Keverjük el és máris tálalhatjuk.