Fehérboros csirkecomb tepsiben - Mámorító élmény
A csirkecombot sokféleképpen el lehet készíteni, mi mégis azt szeretjük a legjobban, ha egy kis borral tesszük pikánsabbá a hús ízét. Íme, a fehérboros, tepsiben sült csirkecomb!
Hozzávalók
- 4 csirke alsócomb
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 db lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kakukkfű
- 12 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 5 ek. olívaolaj
Elkészítés
Mossuk meg a csirkecombokat, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután tisztítsuk meg a hagymát és a paprikát, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A zöldfűszerek következnek: mossuk meg és aprítsuk fel őket. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd a combokat kenjük be a zúzott fokhagymával. A paprikát és a hagymát tegyük a tepsibe, helyezzük rá a combokat, és szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Öntsük rá a bort, az olajat, és alufóliával fedjük le. Kb. 30 percig süssük. Fél óra után vegyük le a combokról a fóliát, és süssük pirosra.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!