Ellenállhatatlan hagymás mártogatós - Mind a 10 ujjad megnyalod utána
Egyszerűen imádjuk a mártogatósokat! Lehet az avokádós vagy zöldfűszeres, jöhet mindegyik! Cikkünkben ezúttal egy hagymásat mutatunk be, amit fogyaszthatunk zöldségekkel, sült krumplival vagy bármivel, amivel szeretnénk!
Hozzávalók
- 3 ek vaj
- 3 közepes hagyma
- ½ tk só
- ½ tk fekete bors
- ⅛ tk cayenne bors
- 4 ek víz
- 2 és fél tk balzsamecet
- 1 pohár tejföl
- ½ csésze majonéz
Elkészítés
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát, a sót, a borsot és a cayenne borsot. Kevergetve főzzük addig, míg a hagyma áttetszővé nem válik. Ezután még 10 percig főzzük alacsonyabb lángon, hogy aranybarnává váljon. Ekkor adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, majd nagyjából 5 perc múlva, ha nagy része elpárolog, adjunk hozzá még kettővel. Főzzük addig, míg a hagyma nem karamellizálódik. Ezután vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a balzsamecetet, majd tegyük át az egészet egy tálba és várjuk meg, míg kihűl. Ekkor jöhet hozzá a majonéz és a tejföl, valamint egy kis só és bors. Keverjük el, majd legalább 30 percre tegyük hűtőbe.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!