Egy tál Mexikó: Csirkés taco recept
Kövesd receptünket, és varázsolj igazi mexikói hangulatot otthonodba!
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
8 db Taco shell
Taco fűszerkeverék
4 ek. olívaolaj
150 g konzerv kukorica
150 g fekete egész bab
175 ml tejföl
150 g félkemény sajt
½ fej jégsaláta
Tabasco szósz
Elkészítés:
A filézett csirkemellett apró kockákra vágjuk, majd miután hozzáadjuk a fűszerkeveréket és az olívaolajat, félretesszük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben reszeljük le a sajtot, és a jégsaláta leveleket tépkedjük kisebb darabokra. Tegyük a 125 fokos előmelegített sütőbe a Taco shelleket, amíg megpirítjuk a húst a következőképpen: egy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, beleöntjük a fűszeres-olajos csirkemellkockákat, majd miután néhány perc alatt megpirult, hozzáadjuk a kukoricát és a babot is. A taco shell-eket megtöltjük a pirított csirkehússal, tejföllel, salátával, Tabasco szósszal és sajttal kínáljuk.