Csokitorta saját levében
A csokitortának senki sem bír ellenállni, főleg ha még mennyei ízű, édes csokikrém szósszal tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 bögre liszt (kb. 2,5 decis)
- 1 tk. Sütőpor
- 3/4 bögre cukor
- 1/4 bögre kakaó
- 1 csipet só
- 1/2 bögre tej
- 5 dkg olvasztott vaj
A csokoládéöntethez:
- 3/4 bögre barnacukor
- 1/4 bögre kakaó
- 1 és 1/4 bögre forró víz
Elkészítés
Egy edénybe szitáljuk a lisztet, amibe a sütőport is belekevertük, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, csipet sót. Összevegyítjük mindezt és egy mélyedést fúrunk az ujjunkkal bele, majd abba tesszük a vajat és a tejet. Jól összekeverjük és egy kivajazott, 4 bögre tartalmú tűzálló edénybe simítjuk (ne legyen túl lapos a forma).
Az öntethez összekeverjük a kakaót a cukorral és a forró vizet lassan hozzáadagoljuk. Simára keverjük. A barnacukor nekem nem olvadt fel benne, de nem baj. Ezt a híg levet óvatosan ráöntjük a nyers tésztára, majd közepes meleg sütőben készre sütjük. Nekem max. 30 perc kellett hozzá. Mindenképpen tűpróbát kell csinálni!
Amikor kihűl, felvágni és kis adagokat egy tányérra tenni és a tepsi alján maradt krémmel meglocsolni. Fagylalt mellé is kitűnő.
Csípős álom hűvösebb napokra - Holland chilis forró csoki
Fotó: hungrygowhere.my