Francia utakon az angol sztárszakács
James Martin francia kisautójával járja Franciaország útjait és mutatja be a francia ételeket.
Provence-től Bretagne-ig
Az angol sztárszakács gyerekkora óta szívesen időzik a gallok földjén, és nagyon megszerette a helyi fogásokat is. Részben ez adta az ötletet, hogy legújabb sorozatában Franciaországban barangoljon. Ellátogat azokra a helyekre, melyek kulináris pályafutására a legnagyobb hatással voltak. Provence-ból indul, majd jön Périgord, Burgundia, Elzász, Baszkföld és Bretagne.
Helyi alapanyagok, saját variációk
A séf francia kalandja során ismét felfedezi a hozzá legközelebb álló vidékeket és azok pompás ételeit. Hogy minél autentikusabb legyen a végeredmény, a helyszíneken fellelt alapanyagok felhasználásával gondolta újra a híres fogásokat, mint például: a vörösboros kakas, a mandulás pisztráng vagy a creme brulee.