Aszalt paradicsomos csirkecombok tejszínes mártással - Ízletes ebéd
Az aszalt paradicsom és a tejszínt fantasztikus ízt kölcsönöz a csirkemellnek. Ha szeretnéd Te is kipróbálni ezt a különleges fogást, olvasd el a receptünket és hajrá!
Hozzávalók
- 6 csirkecomb
- só, bors
- 3 ek vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csésze alaplé
- 1/2 csésze tejszín
- 1/3 csésze aszalt paradicsom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1/4 csésze friss bazsalikom
Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. 2 vajat olvasszuk meg egy serpenyőben és erre tegyük rá a húst. Pár perc alatt süssük át a csirkecombokat és tegyük félre. Újabb egy evőkanál vajat tegyünk a serpenyőbe, erre szórjuk a felaprított fokhagymát, adjuk hozzá az alaplevet, a tejszínt, a szárított paradicsomot, a szárított oregánót, a szárított kakukkfüvet és a bazsalikomot, és alacsonyabb fokozaton főzzük tovább. Végül tegyük bele vissza a csirkecombokat, tegyük be az egészet 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt süssük készre.