Zsírgyilkos fűszerek - Ezekkel ízesíts, ha plusz kilókkal küzdesz!

Nem is gondolnánk, hogy egyes természetes ízesítők milyen különleges zamatot kölcsönöznek ennivalóinknak, emellett zsírégető hatásuk sem elhanyagolható. Neveljünk a teraszon fűszernövényeket és égessük a zsírt már evés közben!
1. Ánizs
Az ánizst leginkább főzelékekben, vadmártásokban használjuk, de különleges íze miatt édességek és keleti alkoholos italok készítésekor is bevethetjük. Pazar ízélményt érhetünk el a répa, tök, cékla vagy akár a káposzta ízesítésénél. Kiváló emésztés serkentő, szélhajtó hatású, de bátran alkalmazhatjuk bélbántalmak esetén is. Afrodiziákum hatása régóta ismert.
2. Bazsalikom
Olyan mediterrán ételek jól ismert fűszere, mint a spagetti vagy a pizza, de jól alkalmazható különböző mártások, zöldséglevesek, szárnyas ételek készítésekor.
Vizelet és szélhajtó hatású, a zöld növényi részei pedig rengeteg C-vitamint tartalmaznak. A bazsalikom is emelheti konyhakertünk fényét, használhatjuk frissen vagy szárítva, morzsolt állapotában is.