Elsóztad az ételt? Íme, 5 pofonegyszerű trükk, amivel megmentheted a vacsorát
Túl sós lett a főztöd? Sebaj, nincs még veszve minden! Szerencsére több olyan módszer is a segítségedre lehet, amivel pikk-pakk orvosolhatod ezt a gyakori konyhai balesetet.
Van rá megoldás
Még a legrutinosabb háziasszonyokkal is gyakorta megesik, hogy túlsózzák az ételt – gondoljunk csak bele, mennyi apró dolgon múlhat a dolog, hiszen bárkinek megcsúszhat a keze, leeshet a sótartó teteje, vagy egész egyszerűen történhet valami váratlan dolog, ami hirtelen kizökkent a koncentrációból. Persze, roppant bosszantó tud lenni, amikor ez megtörténik, de nem kell egyből kétségbe esni, a kukába dobni az elrontott fogást és B-terven gondolkodni csak azért, mert túl sós lett a főzelék, a pörkölt vagy a leves. Elárulunk néhány praktikát, amivel könnyen helyrehozható a probléma:
Ugye ismerős, mikor úszószemüvegben, a csapból a vizet folyatva próbálod felszeletelni a hagymát, de még így is patakokban folynak a könnyeid? Na, ennek most vége!