Így tudhatod meg főzés előtt, hogy fogyasztható-e még a tojás: ha ezt tapasztalod, azonnal dobd ki!
A tojás a legérzékenyebb alapanyagok közé tartozik, hiszen könnyik törik, a belőle készült ételek pedig hamar megromlanak. Annál pedig kevés dühítőbb dolog van, mikor túl későn jövünk rá, hogy a hűtőszekrényből kivett tojások már nem felhasználhatók.
Könnyű kideríteni
Míg a hús, hal, és tej frissességének megállapítása során sokat segít a szaglásunk, a tojás esetében ugyanez nem mondható el. Alapvetően 30 napig lehet tárolni, ha pedig boltban szerezzük be, még könnyebb dolgunk van, hiszen fel van tüntetve a lejárati idő a dobozon – jó tudni azonban, hogy ez nem azt jelenti, hogy az élelmiszer attól a naptól rossz, csupán csak a minőségromlásra hívja fel a figyelmet. Azt gondolhatjuk, hogy amíg fel nem törjük, nem tudhatjuk pontosan, milyen az állapota a héjon belül, ez azonban téves vélekedés, ugyanis létezik egy roppant egyszerű konyhai módszer, amivel bármiféle bonyodalom nélkül megállapítható, hogy friss-e még a tojás vagy már éppen romlott. Részletek a galériában!
Mint azt tudjuk, van barna és fehér tyúktojás, és te is törhetted már azon a fejed, hogy mi a különbség a kettő között.