Vesd be ezt a trükköt a tésztafőzésnél, hidd el, nagyon nem fogod megbánni
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2023/cikkek/teszta-konyha-trukk-fozes-tapadas-szell-tamas-tanacs.png?itok=313AMIun)
Ragad a tészta, vagy túlfőzted? Érdemes Széll Tamás módszerét is megfontolni.
Nem igazán kell betartani azt a főzési időt, amit a csomagoláson látsz
A tészta eredetének kérdése nem egyszerű, hiszen több kultúra és kor is hozzájárult a kialakulásához és elterjedéséhez. A legkorábbi bizonyítékok az alapanyag létezésére Kínából származnak, ahol már több ezer évvel ezelőtt készítettek tésztacsíkokat búzalisztből és vízből.
A tészta azonban nem maradt meg Ázsiában, hanem más kontinensekre is eljutott. Egyes elméletek szerint a tésztát Marco Polo hozta magával Kínából Európába a 13. században, de ez nem bizonyított. Más források szerint a tésztát az arabok terjesztették el a Földközi-tenger térségében a 8. században, amikor meghódították Szicíliát és Dél-Olaszországot.
Akárhogy is legyen, mindenki főz tésztát, aki kicsit is otthonosan mozog a konyhában. De milyen tanácsokat érdemes megfogadnod a főzéssel kapcsolatban? Az a galériánkból kiderül!
Mutatjuk, mit készíthetsz az ezerarcú rizsből a héten.