Tedd ezt a szobanövényt a konyhába: elnyeli az összes kellemetlen szagot, és friss illatot biztosít a helyiségben főzés után

Senki sem szeretné egész álló nap a kajaszagot érezni a lakásban egy-egy fűszeresebb, olajosabb, hagymásabb étel elkészítése után - szerencsére van egy olyan növény, amely nemcsak szép, de még az erős szagokkal is megküzd, és legyőzi azokat.
Neked van belőle otthon?
A szobanövényeknek számos előnyük van, és igazán sokoldalúak is egyben: nem csupán lakásunk ékkövei lehetnek különleges kinézetükkel, de a legtöbb még a levegőt is tisztítja, friss oxigént visz a különböző helyiségekbe, míg egyesek kifejezetten a fürdőszobai, párás környezetet kedvelik. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy léteznek belőlük olyan fajták, amelyek a penész kialakulását előzik meg, míg mások szépek, mégis igénytelenek, ezért gyakorlatilag lehetetlen "megölni" őket. Érdemes tehát otthonunkat élő növényekkel feldobni, hiszen a "piacon" biztosan mindenki megtalálja a számára leginkább hasznos szobanövényt, amely a legjobban passzol életviteléhez és igényeihez. Egy bizonyos növényt azonban mindenkinek kéne otthon tartani, méghozzá a konyhában, ugyanis puszta létezésével szinte teljesen megszabadulhatunk a nem kívánt szagoktól, mivel képes arra, hogy elnyelje az összes erős ételszagot és kellemetlen illatot. Hogy melyik szobanövényről is van szó, azt galériánkból megtudhatod!
Örök vita, hogy a hűtőben vagy a spájzban van-e a tojás helye valójában: nos, a szakértő most elárulta, hogyan kell tárolni pontosan ezt az alapélelmiszert, hogy a lehető legtökéletesebb minőségében és állagában legyen majd, amikor felhasználjuk.
Leadfotó: 123rf