Soha ne használd így a sütőpapírt: az egész konyhád leéghet, ha mégis ekképpen teszel
Bár a sütőpapír használata a legtöbb ember számára egy ártalmatlan tevékenységnek tűnik, azért nem árt tisztában lenned azzal, mikor, milyen esetben és hogyan tilos használni ezt a remek konyhai „találmányt”.
Nagyon fontos, hogy körültekintő légy
A legtöbb háziasszony tudja, hogy a sütőpapír egy hőálló, tapadásmentes papír, amelyet – ahogyan azt a neve is mutatja – sütéshez használnak a konyhában. Segítségével elkerülhető, hogy az ételek odaragadjanak a tepsihez vagy sütőformához, így megkönnyíti a sütési folyamatot és az eszközök tisztítását. Elsősorban sütemények, pékáruk és különféle ételek alá helyezik, de használható húsok vagy zöldségek sütéséhez is. Környezetbarát alternatívája lehet a zsírozásnak vagy az alufóliának, és gyakran egyszerűbbé teszi az ételek kezelését, például a kisült sütemények kiemelését. Ám egyes esetekben veszélyes is lehet a használata – írja a Dívány, akik szerint ezt a konyhai eszközt csak megfelelő körültekintés mellett szabad használni, ugyanis ha nem így teszel, azt a konyhád bánhatja. Galériánkban találod a további részleteket!
Leadfotó: 123rf