Tudod, mi az a jázminpakóca? Pedig nap mint nap használod!

Senki nem így ismeri.
Az egyik legismertebb édesítő
Bárki, aki úgy dönt, lemond a cukorról, egyből a jázminpakócával kezd ismerkedni, mint lehetséges alternatíva. Az édesítő egyébként nagyon érdekes múltra tekint vissza: már több évszázada alkalmazzák ízesítésre, de használták gyógynövényként is. Európába az 1800-as években került, a második világháború cukorhiánya után pedig hatalmas szárnyalásnak indult. Levelében megtalálható ásványi anyagok a cézium, a magnézium, a kálium, a foszfor, a cink, a vas, a kobalt, és a mangán. Tartalmaz P, A, E, C vitamint, béta-karotint, nikotinsavat, egyedülálló illóolajokat, aminosavakat és pektineket - írja a Wikipédia. De milyen néven ismeri mindenki?
Mi is ez pontosan?