Csak kevesen eszik ezt a furcsa ízű növényt, pedig ideje lenne megszeretni: felsorolni is nehéz a jótékony hatásait
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2023/cikkek/noci_konyha_salata_lead_123rf.png?itok=y0mbaMOl)
Elsőre csak kevesen szeretnek bele ebbe a növénybe, keserű íze ugyanis szokatlan lehet. Érdemes azonban még egy esélyt adnunk neki, idővel igen finomnak fogjuk találni, emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy rendkívül egészséges.
Megéri beépíteni az étrendbe
A rukkola vagy más néven borsmustár a káposztafélék családjába tartozó növényfaj, világszerte termesztett saláta-, fűszer- és olajnövény: a zsenge leveleket salátákban fogyasztják, de fűszerként is felhasználják mártásokban, párolt zöldségekben, illetve ételeket díszítenek velük. Magyarországon a második világháborút követően terjedt el igazán, feltehetően annak köszönhetően, hogy magjait a külföldről származó lenmagokkal együtt rendszeresen behurcolták, és gyomként szabadon nőtt az alföldeken. Bár később a rendszeres talajmunkák nyomán visszaszorult, az utóbbi években egyre többen fogyasztják, igaz, keserű íze miatt nem túl szívesen. Galériánkban azonban most eláruljuk, miért lenne érdemes jóval többször ennünk ebből a szuper növényből a mindennapok során:
Még Jennifer Garner is erre a módszerre esküszik.