Pezsgő és popcorn? Eláruljuk, milyen ételekhez illik még a pezsgő

Legyen az reggeli tojásrántotta, borkorcsolyaként kínált pattogatott kukorica vagy chips, a jól bevált osztriga vagy épp egy rendhagyó, robbanócukorba forgatott kecskesajt előételként – a pezsgő igazi jolly-jokerként a legtöbb étellel remek párost alkot.
Ráadásul reggeli mellé fogyasztva felélénkít, aperitifként meghozza az étvágyat, és szinte az egyetlen olyan bor, amely egy egész étkezést képes végigkísérni. Még könnyebb a dolgunk, ha megismerjük az egyes stílusokat – a Pezsgő Világ III. Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztiválon 2013. szeptember 4-én és 5-én a Buddha-Bárban épp erre nyílik lehetőség.
Adjunk a minőségre
A pezsgő kiválasztásakor egyetlen főszabályt kell csak kőbe vésnünk; adjunk a minőségre. És ez nem feltétlenül jelent egyet azzal, hogy egy borhoz képest mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk. Egy könnyed prosecco akár a mindennapok itala is lehet, de egy hazai palackos erjesztésű (méthode traditonelle) pezsgőt is jóval az ünnepi alkalmakra tartogatott champagne – vagy egy vörösbor – ára alatt beszerezhetünk.
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Pezsdítően kreatív megoldások
Egy „párizsi reggelihez”, vagyis vajas, narancslekváros croissant-hoz és gyümölcsalátához, sima tojásrántottához vagy benedict módra elkészített tojáshoz bátran töltsünk ki egy pohár pezsgőt. Ebédre vagy vacsorára az egyszerű fish & chips is megteszi, nem csak a homár és az osztriga mellé eshet jól egy pohár pezsgő.
Sőt, rendhagyó, de annál ütőképesebb páros egy sós chipsszel vagy egy kosár pattogatott kukoricával is! Utóbbit Csizmazia László séf is megerősíti; mivel a pezsgő élesztős jegyei néha épp a pattogatott kukorica aromáit idézik, így teljes a harmónia. Ráadásul a kukorica egész neutrális, így a sóssága érvényesül. Ez nem csak kiemeli a pezsgő frissítő ízét, de közömbösíti is a savait és persze megszomjazunk tőle, így máris jöhet a következő pohár. A popcorn epres-joghurtos ízesítéssel pedig mesés lesz egy pohár rosé pezsgő mellé!